leaf

Menopauza sau fiziologia îmbătrânirii

Premenopauza (45-51 ani)

Principalii inițiatori ai tuturor proceselor asociate menopauzei sunt ovarele. De la aproximativ 45 de ani (unele mai devreme, altele mai târziu) ovarele, care produc principalii hormoni feminini - estrogenii - încep să se pregătească pentru a-și finaliza activitatea. De fapt, „închiderea” este planificată în aproximativ 5 ani, dar deocamdată climacteriul se denotă doar prin anumite simptome, ca și cum ar sugera că vârsta schimbărilor a venit deja. În această perioadă, putem observa perturbări ale ciclurilor menstruale, precum și unele modificări de natură vasomotorie și psihoemoțională.

Tulburări vasomotorii

  • Bufeuri de căldură
  • Transpiraţie abundentă
  • Palpitații cardiace (de parcă inima sare din piept)
  • Hipertensiune arterială
  • Durere de cap

Tulburări psihoemoționale

  • Insomnie, treziri nocturne frecvente
  • Depresie
  • Iritabilitate
  • Memorie slabă
  • Scăderea libidoului

Altfel spus, ovarele noastre își îndeplinesc în continuare sarcina de a produce estrogeni, dar îl produc în cantități mai mici și cu scădere treptată, ceea ce duce la astfel de reacții în organism.

Depresia și iritabilitatea, cu care ne putem confrunta în această perioadă, sunt intensificate în continuare de propriile noastre retrăiri și experiențe. Adesea în timpul perioadei menopauzale, femeile pot suferi bufeuri de căldură, schimbări bruște de dispoziție și dorință acută de a plânge. Dar, datorită emoționalității noastre firești, este posibil să nu recunoaștem nici măcar în aceste manifestări semnele menopauzei.

Spre deosebire de noi, ginecologii înțeleg procesul mult mai subtil. Prin urmare, astfel de întrebări ar trebui să li se încredințeze. Dacă observați careva din aceste simptome, împărtășiți-vă observațiile cu medicul dumneavoastră, chiar dacă nu este timpul pentru menopauză. Medicina cunoaște cazuri de menopauză precoce (de la 30-40 de ani) și tardivă (de la 55 de ani).

Ceea ce ar trebui să nu faci este să tolerezi starea de rău! Mai ales când există remedii care vă pot restabili calmul și confortul.

Ce ar trebui să faci în Premenopauză?

  • Pregătiți-vă: începând cu vârsta de 45 de ani, este necesar să fie testați hormonii la fiecare 6-12 luni. Acest lucru va ajuta la prezicerea cu exactitate a debutului menopauzei și la prescrierea terapiei de întreținere.
  • Alocați mai mult timp pentru somn și odihnă.
  • Faceți sport regulat.
  • Cele mai incomode în menopauză sunt de obicei bufeurile de căldură. Imediat ce apar, trebuie să vizitați un medic ginecolog și să determinați tactica tratamentului. În astfel de cazuri, terapia cu preparate non-hormonale din plante, de exemplu, Klimadynon®, funcționează foarte bine. Datorită unicității extractului din rizomii de Cimicifuga racemosa BNO 1055, care face parte din compoziția Klimadynon®, și a tehnologiei lui de producere Phytoneering, face față eficient bufeurilor, transpirației, iritabilității și tulburărilor de somn.

Este important de reținut că restructurarea ovarelor afectează întregul corp în ansamblu, prin urmare, întregul corp va fi reconstruit pentru noile realități. Cu o terapie potrivită, nu trebuie să apară nici un disconfort pentru o femeie sănătoasă. De aceea este important de preluat controlul asupra procesului. Cu cât mai repede ginecologul identifică semnele menopauzei și prescrie terapia adecvată, cu atât va fi mai ușor pentru corpul dvs. să se adapteze noilor realități. Medicina a învățat mult timp să reglementeze menopauză și simptomele sale, indiferent de vârsta debutului lor.