leaf

Noutăți

Remedii naturale pentru înlăturarea simptomelor menopauzei

Menopauza este o perioadă fiziologică ce apare în viața fiecărei femei în jurul vârstei de 50 de ani. Ea se poate manifesta, pe lângă stoparea menstruației, prin anumite tulburări neurovegetative: bufeuri de căldură, transpiraţii, insomnii, nelinişte şi nervozitate.

Venim cu 5 plante medicinale ce vă pot ajuta să ameliorați aceste stări și să îmbunătățiți starea de sănătate.

Salvia

Această plantă are efect sedativ, liniștind stările de agitație, iritabilitate, nervozitate și palpitațiile. Ea combate bufeurile, relaxează corpul și imbunătățește nu doar somnul, ci și digestia. De asemenea, s-a demonstrat că salvia ameliorează durerile.

Găsiți frunze de salvie în orice magazine de plante medicinale, farmacii sau chiar în supermarket.

Cum preparăm?

Ingrediente:

  • 1 lingură (10 g) de salvie
  • 1 cană (250 ml) de apă

Instrucțiuni:

Lingura de salvie se pune într-o cană de apă fierbinte, se acoperă cu un capac, se infuzează timp de 10 minute. Urmează să strecurați infuzia și să o consumați de două ori pe zi.

Se recomandă curele de 2 săptămâni, urmate de pauze de 2 săptămâni.

Lemnul-dulce (rădăcina)

Rădăcina de lemn-dulce este foarte bogată în estrogeni naturali, ceea ce favorizează reducerea efectelor neplăcute provocate de menopauză. În plus, consumul acestei plante favorizează asimilarea calciului și menținerea la un nivel normal a densității osoase. Se administrează sub formă de tinctură.

Puteți găsi rădăcina de lemn-dulce în farmacii.

Cum preparăm?

Ingrediente:

  • 1/3 din plantă
  • 2/3 din alcool alimentar de 50 de grade

Instrucțiuni:

Punem ingredientele într-o sticlă (1 parte de plantă și 2 părți de alcool, ca raport), o acoperim cu un dop și lăsăm soluția la macerat o săptămână. După aceasta, soluția rezultată o strecurăm și o punem în recipiente de culoare închisă.

Se recomandă de administrat, zilnic, câte 1 linguriță diluată în 100 ml de apă, de trei ori pe zi, înainte de masă, trei săptămâni la rând și una pauză.

Important! Este contraindicat administrarea tratamentului cu lemn-dulce femeilor cu noduli mamari, chist ovarian și fibrom uterin. Persoanelor cu hipertensiune gravă, hipotiroidie pronunțată, boli acute ale căilor biliare sau ciroză, la fel le este interzisă consumarea acestei plante.

Talpa-gâştei

Această plantă și-a demosntrat eficiența în combaterea bufeurilor, palpitațiilor și stărilor depresive – simptome frecvent întâlnite în perioada de menopauză.

Talpa-gâștei se găsește atât în farmacii, cât și în magazinele de plante medicinale.

Cum preparăm?

Ingrediente:

  • 3 linguri de plantă
  • 200 ml de apă

Instrucțiuni:

Se dă apa în clocot și se adaugă 3 linguri de talpa-gâștei și de lasă la infuzat.

Se recomandă de administrat zilnic câte 3-5 linguri de infuzie.

Sunătoarea

Sunătoarea combate depresiile ce apar pe fonul hormonal, fiind pe primul loc în topul antidepresivelor naturale din întreaga lume. Este un remediu nu doar foarte util, dar și lipsit de efectele secundare, pe care le provoacă unele medicamente antidepresive. Ajută inclusiv persoanelor ce suferă de meteosensibilitate și tulburări de somn.

Sunătoarea se găsește în magazinele de plante medicinale, și în farmacii.

Cum preparăm?

Ingrediente:

  • 20 de linguri de pulbere de sunătoare uscată
  • 500 ml de alcool alimentar de 50 de grade

Instrucțiuni:

Cele 20 de linguri cu pulberea de sunătoare uscată se pun într-un borcan, apoi se adaugă două căni (500 ml) de alcool alimentar. Borcanul se închide ermetic și se lasă, într-un loc călduros, la măcerat timp de 12 zile. Soluția rezultată se filtrează și se pune la păstrare în sticluțe mici, închise la culoare.

Se recomandă de administrat câte 1 linguriță de 3 ori pe zi, ultimele doze fiind la ora 19:00 și, respectiv, la ora 22:00.

Cohoșul negru (Cimicifuga racemosa)

Cohoșul negru – o plantă minune, care are efecte similare estrogenului: calmeaza bufeurile de căldură, starea de iritabilitate și anxietate, îmbunătățește somnul, are efect vasodilatator, îmbunătățind circulația cerebrală, amelioreaza atrofia vaginală și îmbunătățește tonusul vezicii urinare. Se recomandă în tratarea depresiei nervoase și a menopauzei.

Această plantă se găsește în magazinele de plante medicinale și farmacii.

Cum preparăm?

Ingrediente:

  • 1 parte din plantă prospătă
  • 5 părți de alcool de 70%

Instrucțiuni:

Se amestecă ingredientele și se păstrează 5 zile într-un loc întunecat. Soluția rezultată se filtrează și se pune la păstrare în recipiente de culoare închisă.

Se recomandă de administrat 20-30 de picături cu apă, de 3 ori pe zi.

Klimadynon®

Dacă doriți să administați un preparat gata, conceput de către specialiști, în combaterea efectelor neplăcute ale menopauzei - Klimadynon® este pentru dumneavoastră! El se produce în baza extractului din rădăcina de cimicifugă, de către compania germană Bionorica.

Acest preparat prelungește tinerețea și sănătatea femeii, înlătură majoritatea simptomelor menopauzei, ca bufeurile, transpirația, insomnia, iritabilitatea, previne creșterea în greutate, caracteristică acestei perioade și creștere nivelul de serotonină - hormonul fericirii. S-a demonstrat prin studii farmacologice că Klymadinon® îmbunătățește metabolismul osos, necesar în lupta cu osteoporoza.

Klimadynon® se poate administra sub formă de comprimate. În doar 2-3 săptămâni veți simți primele rezultate pozitive, iar tratamentul cu durata de minimum 6 luni va ameliora semnificativ majoritatea efctelor neplăcute ale menopauzei, ca să vă puteți bucura de viață din plin!