Produse Klimadynon®

Klimadynon® comprimate filmate nr. 60

Klimadynon® este un medicament german, non-hormonal, pe bază de plante medicinale, indicat pentru terapia simptomelor neplăcute ale menopauzei, cum ar fi bufeurile de căldură, transpirația abundentă, nervozitatea, tulburările de somn, stările depresive, etc.

Compoziție:
1 comprimat filmat conține:

Extract uscat din rizomi de Cimicifugă (Cimicifugae racemosae rhizoma) – 2,8 mg (5-10:1)

Efecte terapeutice:

Efectele medicamentului Klimadynon® sunt asociate cu proprietățile farmacologice ale substanțelor din componența rizomului de cimicifugă.

În rizomul de cimicifugă s-au găsit ingrediente active care au un efect pozitiv asupra metabolismului hormonilor sexuali la femei. Aceste substanțe sunt chimic foarte diferite de estrogenii hormonali, dar au un efect similar cu estrogenii în reducerea simptomelor neplăcute ale menopauzei. În plus, aceștia acționează asupra diferiților neuromediatori din sistemul nervos central, având suplimentar un efect calmant. Cel mai mare avantaj: nu au efectele proliferative caracteristice estrogenilor și, prin urmare, nu afectează creșterea celulelor tumorale.

S-a dovedit experimental că rizomul cimicifugei are un efect pozitiv asupra țesutului osos, împiedicând dezvoltarea osteoporozei. De asemenea, acest medicament nu afectează creșterea greutății corporale și nu provoacă modificări patologice ale endometrului și ale glandelor mamare.

Indicații terapeutice:

Fitopreparat pentru ameliorarea simptomelor care apar în timpul premenopauzei, menopauzei și postmenopauzei cum ar fi bufeuri de căldură, hiperhidroză, dereglări ale somnului, iritabilitate crescută, schimbări de dispoziţie, apatie, etc.

Mod de administrare și doze:

Klimadynon® este recomandat femeilor în timpul premenopauzei, menopauzei și postmenopauzei: câte 1 comprimat de 2 ori pe zi.

Durata tratamentului este de cel puțin 6 luni. Pentru o perioadă mai lungă, consultați medicul dvs. ginecolog.

Cale de administrare: orală. Comprimatele se administrează la aceeași oră (dimineața și seara) întregi, fără a fi mestecate, cu o cantitate suficientă de lichid (de preferinţă cu un pahar de apă).

Dacă simptomele persistă în timp ce utilizați Klimadynon®, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.