Despre Klimadynon®

Compoziție

Klimadynon® este un preparat non-hormonal pe bază de plante medicinale. El conține un extract dintr-o plantă unică care poate prelungi tinerețea și sănătatea femeilor - Cimicifuga racemosa.

Cimicifuga (Cimicifuga racemosa, denumită popular cohoș negru)

Cimicifuga aparține familiei Ranunculaceae. Pe tulpinile drepte, netede ale plantei, care ating o înălțime de 2 metri, se află frunze alungite, dințate și penate. Florile sale albe și mici sunt grupate într-o inflorescență racemoasă. Planta este originară din America de Nord și preferă locațiile umbroase.

Denumirea botanică a plantei provine de la cuvintele latine „ploșniță” (cimex) și „fuga” (fuga) și indică proprietatea ei caracteristică: cohoșul negru dă o aromă puternică, care presupune că respinge ploșnițele și alți dăunători.

Rizomul (rădăcina) cimicifugii conține până la o cincime din masă un amestec de rășini și substanțe amare (cimicifugină). De asemenea, conține fitoestrogeni, fitosterol, acizi organici, amidon, tanine, alcaloizi, glicozide triterpene, compuși fenolici, gumă, acizi aromatici, saponine, flavonoide, puțin ulei esențial.

Nativii din America de Nord au folosit de multă vreme cohoșul negru în ginecologie pentru tratamentul dereglărilor menstruale, în obstetrică și pentru tratamentul simptomelor menopauzei.

Zona de aplicare a plantei medicinale a rămas aceeași până în zilele noastre: compușii care au un efect asemănător estrogenului sunt obținuți din rizomii uscați ai plantei, de aceea sunt utilizați, în principal, în ginecologie pentru tratarea simptomelor menopauzei și a afecțiunilor aferente: bufeuri, osteoporoză, etc.

Cimicifuga este, de asemenea, utilizată pentru boli de rinichi, dureri în reumatism, tinitus, migrene, isterie, nevralgie, precum și pentru a îmbunătăți secreția bronhiilor și a pancreasului.

Extractul din rizomi de Cimicifugă face parte din compoziția Klimadynon®, care este utilizat pentru a ameliora disconfortul psiho-emoțional și somatic asociat cu menopauza.